Математик, так само, як художник або поет, створює узори. І якщо ці узори стійкіші, то лише тому, що вони складені з ідей. (Р. Харді)

20151023

Куб із паперу

Коли пропонується зробити куб, традиційно його складають із розгорток. тому дана публікація саме про це...


Інструменти і матеріали, необхідні щоб зробити куб з паперу
Щоб комфортно і зручно працювати з папером або картоном, в нашому випадку вирізати і склеювати геометричні фігури, вам знадобляться наступні інструменти:
  • Ножиці (або канцелярський ніж із залізною лінійкою і твердою поверхнею - яку не шкода зіпсувати);
  • Щільний папір або картон (білий або кольоровий), формату А4;
  • Клей.
Так само вам необхідний комп'ютер з принтером, краще кольоровим, щоб роздрукувати вподобану схему для подальшого склеювання фігури.


Вироби з паперу - захоплення на все життя

Щось робити руками завжди цікаво і корисно, особливо якщо виходить красиво. Ручна нескладна робота допомагає заспокоїти нерви після важкого трудового дня і розвиває фантазію (особливо у дітей). У Китаї даний вид творчості відомий як орігамі, і давно з успіхом допомагає лікувати душевнохворих людей і діточок, страждаючими нервовими захворюваннями. Такі заняття повсюдно застосовуються на уроках праці в школах або в старших групах в дитячих садах, що дозволяє розвинути посидючість, уяву і дрібну моторику, яка в свою чергу розвиває розумову діяльність. Часто дитячі журнали пропонують схеми різних тваринок, фігурок для спільної роботи дорослих з дітьми. Ми пропонуємо схеми кубиків з паперу або картону з різними варіантами картинок. Такі вироби будуть цікаві як малюкам, так і школярам, ​​їх можна піднести як подарунок, зробленого своїми руками. Дорослі так само можуть використовувати зроблені за Нашим розгортки кубики, наприклад кубик-календар.


Покрокова інструкція: як зробити куб з картону

  1. Роздрукуйте необхідну кількість шаблонів, наприклад для кубика-календаря - необхідно обидва варіанти, а для кубиків з алфавітом - роздрукуйте стільки, скільки потрібно для складання слів.
  2. Акуратно виріжте схему куба. Вирізати зручніше ножицями, але можна скористатися і канцелярським ножем.
  3. Зігніть вирізаний шаблон куба по лініях, чим акуратніше ви зігнеться схему куба, тим краще буде виглядати ваше виріб.
  4. Змастіть затемнені ділянки клеєм і сторону за стороною зберіть весь куб.


Розгортка
простого куба
(грань 5 см)
Розгортка куба
з арабськими цифрами
1,2,3,4,5,6
(грань - 5 см)
Розгортка куба
з арабськими цифрами
7,8,9,0,1,2
(грань - 5 см)
Куб из бумагиКуб из бумагиКуб из бумаги
JPGJPGJPG



Розгортка куба з римськими цифрами
I, X, L, C, V, D (грань - 5 см)
Розгортка куба з римськими цифрами
I, M, V, X, ↁ, ↂ (грань - 5 см)
Куб з формулами
(грань - 5 см)
Схема куба, римские цифрыСхема куба, римские цифрыСхема куба, формулы
JPGJPGJPG



Схема куба з англійським алфавітом
A, B, C, D, E, F
(грань 6,5 см)
Схема куба з англійським алфавітом
G, H, I, J, K, L
(грань 6,5 см)
Схема куба з англійським алфавітом
M, N, O, P, R, Q
(грань 6,5 см)
Развертка куба, английский алфавит, буквы ABCDEFРазвертка куба, английский алфавит, буквы GHIJKLРазвертка куба, английский алфавит, буквы MNJPRQ
JPGJPGJPG



Схема куба з англійським алфавітом
S, T, U, R, V, W
(грань 6,5 см)
Схема куба з англійським алфавітом
X, Y, Z, A, B, C (грань 6,5 см)
Схема куба з російським алфавітом
А, Б, В, Г, Д, Е (грань 6,5 см)
Развертка куба, английский алфавит, буквы STURWРазвертка куба, английский алфавит, буквы XYZABCРазвертка куба, русский алфавит, буквы АБВГДЕ
JPGJPGJPG



Схема куба з російським алфавітом Ж, З, И, Й, К, Л (грань 6,5 см)Схема куба з російським алфавітом М, Н, О, П, Р, С (грань 6,5 см)Схема куба з російським алфавітом У, Ф, Х, Ц, Ч, Т (грань 6,5 см)
Развертка куба, русский алфавит, буквы ЖЗИЙКЛРазвертка куба, русский алфавит, буквы МНОПРСРазвертка куба, русский алфавит, буквы ФТУХЦЧ
JPGJPGJPG



Схема куба з російським алфавітом Ш, Э, Ъ, Ы, Ь, Щ (грань 6,5 см)Схема куба з російським алфавітом Ю, Я, А, Б, В, Г (грань 6,5 см)Схема куба з материками (грань 6,5 см)
Кубик из бумаги, русский алфавит, буквы ШЪЭЬЫЩРазвертка куба, русский алфавит, буквы ЮЯАБВГCube_continents_65_rus_small_5
JPGJPGJPG



Схема куба с портретами вчених
geometric_figure_cube_matematicians_250_354
JPG


І ще трохи про кубики з паперу

Нині дитячі магазини переповнені всякими іграшками, у тому числі і розвиваючими. Можна знайти практично все на будь-який вік і гаманець. Але іноді бивет важко знайти кубики, які нам знайомі з дитинства. Кубики - це свого роду конструктори, з якими із задоволенням грають дітлахи.

За рекомендаціями педагогів, психологів і педіаторов малюкам до 1 року можна давати вже іграшки-кубики. Вони відмінно розвивають не тільки координацію, уяву, але при цьому задіюють практично всі м'язи рук, що прекрасно розвиває дрібну моторику малюка. З якого тільки матеріалу не роблять кубики - і з пластику, з дерева, зі скла, ми пропонуємо вам зробити кубики з паперу.

Кубики з картинками із зображенням цифр або букв будуть гарною підмогою для батьків і вихователів у процесі підготовки дитини до школи. Більше того, гра з кубиком дасть малюку уявлення про геометрічні фігури, зокрема про куб, про його властивості. Якщо ви роздрукуєте інші об'ємні геометричні фігури (піраміди, тетраедр і т.д.), це значно розширить кругозір дитини і допоможе в процесі навчання в школі. Спільні заняття дорослих і дітей дуже зближують і зміцнюють сім'ю.

Зараз практично в кожному будинку є комп'ютер і принтер, тобто ваші витрати - це вартість паперу, формату А4. Наведені на даній сторінці шаблони куба можна редагувати, тобто взявши чисту розгортку куба, ви можете сміливо вставляти свої картинки і роздрукувати новий варіант. В якості картинок можна взяти малюнки або фотографії звірів, тварин, машин, а так само фотографії знаменитостей або своїх родичів, політ фантазії безмежний. Успіхів вам у творчості й у вихованні!


Розгортка і схема куба з паперу

Різнокольоровий куб 1 (грань 6,5 см)Різнокольоровий куб 2 (грань 6,5 см)Гральний куб (грань 5 см)
Развертка кубика, основные цветаРазвертка кубика, основные цветаРазвертка кубика, основные цвета
JPGJPGJPG



Джерело: http://mathematics-tests.com/razvertka-kuba-kak-sdelat-is-bumagi

Немає коментарів:

Дописати коментар